كاربرد منهول
منهول چه كاربردي دارد؟
استفاده از تجهيزات خودكار يا از راه دور مقرون به صرفه تر و كارآمدتر است همچنين به همان اندازه مهم نيز تلقي مي شوند زيرا كه نگه داشتن افراد در بالاي زمين به ايمن و دور از بخار، باكتري، زباله و جريان بودن انسان كمك مي كند.
اگرچه شركتهاي برق به طور فزايندهاي از منهولها به روشهاي جديد استفاده ميكنند، اما همچنان دسترسي ضروري به لولههاي زيرزميني را فراهم ميكنند، چه براي كارگران يا تجهيزات آن ها راهي براي ورود به خطوط را به كمك منهول فراهم مي كنند.
بنابراين منهول يا محل بازرسي واحدي است كه در زير زمين بكار برده مي شود تا دسترسي به تاسيساتي مانند سيستم فاضلاب، سيستم لوله كشي كاروگيت و غيره را فراهم كند. به كمك همين منهول، تاسيسات زيرزميني، بازرسي، اصلاح، تميز كردن و نگهداري مي شوند.
بخش دهانه منهول را درب منهول و بخش لوله اي آن را بدنه منهول مي نامند. در ادامه از اين اسامي استفاده خواهيم كرد.
در داخل منهول طيفي از اجزاي فرعي وجود دارد. بنابراين در يك كلام كلي، منهول پلي اتيلن خيلي بيشتر از يك حفره در سطح زمين است. اكنون ما اصول اوليه را مي دانيم، پس بياييد به معناي واقعي كلمه وارد منهول شويم.
قطعات منهول
1- كاور و حلقه منهول
به طور كلي گرد و ساخته شده از چدن با يك لايه بتني، پلاستيك، فايبرگلاس و يا نانوكامپوزيت است. اين درب منهول پوشش محكمي است كه در داخل حلقه قرار مي گيرد و قصد دارد يك سد و مانعي براي هوا را ايجاد كند تا از خروج بو و ورود جريان به داخل منهول جلوگيري كند. در بيشتر موارد، پوشش بايد همسطح زمين اطراف باشد.
2- نردبان دسترسي
به طور معمول با توجه به جنس منهول اين نردبان انتخاب مي شود. براي مثال در منهول هاي فولادي نردبان از فولاد ساخته شده است، در واقع پله ها نصب مي شوند تا پرسنل تعمير و نگهداري را قادر به بالا و پايين رفتن نمايند. در برخي موارد، به دليل پيامدهاي ايمني با كارگراني كه از تجهيزات اختصاصي ورود به فضاي محدود استفاده ميكنند و يا شرايطي كه ارتفاع منهول كم باشد، اين پله ها حذف مي شوند و راه و روش ديگري (براي مثال: نردبان هاي قابل حمل) براي دسترسي به منهول در نظر گرفته مي شود.
3- بخش مخروطي
درست در زير پوشش، بخشي از يك منهول پلي اتيلن به شكل مخروط وجود دارد كه رفته رفته قطر محصول را افزايش مي دهد تا قطر داخلي را به اندازه بزرگتر در زير زمين تبديل كند.
4- تنه اصلي
زير بخش مخروطي، تنه قرار دارد. اين بخش به پايين منهول منتهي مي شود. در منهول هاي عميق تر، جدايي قابل توجهي بين تنه و محفظه انتهايي وجود خواهد داشت. قطر تنه بين 1 متر تا 1.8 متر (با توجه به اندازه منهول) متغير است.
5- بخش انتهايي
اين يك سطح مسطح تر است كه با اين هدف تهيه شده است كه منطقه اي را فراهم كند كه خدمه تعمير و نگهداري بتوانند بالاي لوله قرار گرفته و براي انجام كارهاي مورد نياز بايستند.
6- كانال
كانال در مركز بخش انتهايي قرار دارد و جايي است كه فاضلاب از طريق آن از منهول عبور كرده و به مسير خود ادامه مي دهد، بنابراين اين بخش يكي از مهم ترين بخش هاي منهول است زيراكه هدف انواع منهول دسترسي به همين خطوط زير زميني است.
7- نقاط ورودي و خروجي
از نقاط اتصال خطوط لوله به منهول به عنوان نقاط ورودي و خروجي جريان منهول ياد مي كنند. در يك منهول پلي اتيلن مي تواند چندين ورودي وجود داشته باشد اما تقريباً هميشه فقط يك خروجي وجود دارد. در موارد خاص ممكن است يك منهول دوشاخه اي نصب شود كه جريان را به لوله هاي جداگانه مسير انتقال تقسيم كند.
منهول ها فضاهاي محدود شده زيرزميني و به شكل عمودي هستند كه توسط پرسنل تاسيسات به عنوان نقطه دسترسي به سيستم فاضلاب استفاده مي شوند.
سيستمهاي فاضلاب در زير زمين با لولههايي ساخته ميشوند كه فاضلاب را از خانهها و ساختمانها به محل تصفيه يا دفع ميبرد. بخشي از نگهداري سيستم فاضلاب، بازرسي، تميز كردن و تعميرات مكرر آن است. خدمه خدمات شهري از منهول ها براي دسترسي نزديك به لوله ها يا ساير بخش هاي سيستم زيرزميني براي رفع اين نيازها استفاده مي كنند.
اجزاي منهول
سه نوع منهول وجود دارد: كم عمق، معمولي و عميق. منهول هاي "معمولي" معمولاً 4 تا 5 فوت عمق دارند و به اندازه كافي عريض هستند كه افراد عادي بتوانند در آن جا شوند. برخي از منهول ها با عمق بيشتر از 5 فوت "عميق" در نظر گرفته مي شوند و معمولاً داراي روش ورودي مانند نردبان داخلي و همچنين پوشش سنگين تري هستند.
منهول ها با يك پوشش يا درب طراحي شده اند و از حلقه هاي تنظيم درجه، يك بخش مخروطي بالا به نام مخروط، يك بخش سيلندر اصلي به نام ديوار يا بشكه و يك نيمكت يا كانالي كه فاضلاب ها از آن عبور مي كنند، طراحي شده اند.
در ايران، بيشتر منهول ها و دريچه هاي منهول دايره اي هستند، اگرچه منهول هاي مستطيلي يا مربعي در ساير نقاط جهان رايج است. آنها بيشتر در امتداد خيابان ها قرار دارند و عمداً در مناطقي نصب مي شوند كه ممكن است خط فاضلاب تغيير جهت دهد، اندازه لوله يا با يك اتصال روبرو شود.
منهول چه كاربردي دارد؟
استفاده از تجهيزات خودكار يا از راه دور مقرون به صرفه تر و كارآمدتر است همچنين به همان اندازه مهم نيز تلقي مي شوند زيرا كه نگه داشتن افراد در بالاي زمين به ايمن و دور از بخار، باكتري، زباله و جريان بودن انسان كمك مي كند.
اگرچه شركتهاي برق به طور فزايندهاي از منهول پلي اتيلن به روشهاي جديد استفاده ميكنند، اما همچنان دسترسي ضروري به لولههاي زيرزميني را فراهم ميكنند، چه براي كارگران يا تجهيزات آن ها راهي براي ورود به خطوط را به كمك منهول فراهم مي كنند.
بنابراين منهول يا محل بازرسي واحدي است كه در زير زمين بكار برده مي شود تا دسترسي به تاسيساتي مانند سيستم فاضلاب، سيستم لوله كشي كاروگيت و غيره را فراهم كند. به كمك همين منهول، تاسيسات زيرزميني، بازرسي، اصلاح، تميز كردن و نگهداري مي شوند.
بخش دهانه منهول را درب منهول و بخش لوله اي آن را بدنه منهول مي نامند.
برچسب: ،